Siirry pääsisältöön

.com-domain

 .com on varmasti yksi maailman tunnetuimmista domainpäätteistä ja sen rekisteröintiä kannattaa ehdottomasti aina harkita. .com-pääte on todella uskottava ja toimii useissa eri maissa hyvin.  



Yleistä .com-domainista 

 

.com-domain on yksi vanhimmista ja se on otettu käyttöön jo tammikuussa 1985. Kyseessä on ylätason verkkotunnus, jota hallinnoi nykyisin Verisign. Kyseinen verkkotunnus on Yhdysvaltojen lakien alainen ja aikoinaan .com-domainia hallinnoikin Yhdysvaltain puolustusministeriö.  

 

.com-domain on alun perin lyhenne sanasta commercial eli kaupallinen. Nimensä mukaisesti .com-domain olikin alun perin kaupalliseen käyttöön suunniteltu, mutta nykyisin sitä käytetään laajasti myös muihin tarkoituksiin. Sen rekisteröinti muihin kuin kaupallisiin tarkoituksiin tuli mahdolliseksi 1990-luvun puolivälissä.  

 

Vanhimpia tunnettuja .com-domaineja ovat esimerkiksi xerox.com, HP.com ja IBM.com, kaikki edellä mainitut on rekisteröity alkuvuodesta 1986. Tällä hetkellä .com-domaineja on rekisteröity kaikkiaan yli 145 miljoonaa kappaletta.  

 

Mihin .com-domainia voi käyttää? 

 

.com-domain sopii lähes kaikkeen, koska kyseessä on yksi tunnetuimmista päätteistä. Sen käyttö tuo yritykselle tai verkkokaupalle merkittävästi lisää uskottavuutta, etenkin kansainvälisillä markkinoilla. .com-domainia käyttämällä pienemmätkin yritykset voivat ikään kuin asettaa itsensä samalle viivalle isojen tekijöiden kanssa, sillä lähes kaikki isot yritykset käyttävät .com-päätteistä domainia, kuten esimerkiksi apple.com ja google.com. 


Monesti maakohtaisen domainin, kuten .fi-domainin, käyttäminen on järkevää silloin, kun toimitaan pääasiallisesti kyseisessä maassa. Kansainvälisille markkinoille siirryttäessä tulisi ehdottomasti harkita .com-domainin rekisteröintiä. Tosin kyseinen pääte on niin suosittu, että valitettavasti monet domainit on jo rekisteröity. Kannattaakin rekisteröidä .com-domain mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, vaikkei sille olisikaan heti käyttöä.  

 

Yksi hyvä syy .com-domainin käyttämiseen on myös ihan se, että jos ihmiset eivät muista yrityksesi domainia, he todennäköisesti olettavat sen helposti olevan .com-päätteinen. Osa ihmisistä saattaa myös ihan vanhasta tottumuksesta kirjoittaa .com-päätteen domainiin. 

 

Miten .com-domain rekisteröidään?  

 

.com-domain rekisteröidään jonkin virallisen verkkotunnusvälittäjän kautta ja sen voi rekisteröidä niin yritykset, muut organisaatiot kuin yksityishenkilötkin. Kyseiselle domainille ei ole asetettu minkäänlaisia maarajoituksia. 

 

.com-päätteinen domain voidaan rekisteröidä 1-10 vuodeksi kerrallaan. Se voi sisältää kirjamia, numeroita ja väliviivoja. Nykyisin .com-päätteisiin domaineihin saa halutessaan myös ääkkösiä eli å, ä ja ö -kirjaimia. Pääverkkotunnus on kuitenkin suositeltavaa rekisteröidä ilman ääkkösiä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

.io domain - teknologia-alan suosima verkkotunnus

Etsitkö teknologiayrityksellesi  domainia , jolla erottuisit eduksesi? . io -domain voi olla juuri oikea ratkaisu tähän tarkoitukseen. Toki se sopii myös monille muille kuin teknologia-alan yrityksille.  Yleistä tietoa  . io-domainista     . io -domain on Brittiläisen Intian valtameren alueen  i nternet-maatunnus. Samaan tapaan kuin esimerkiksi . fi  on Suomen maatunnus. . io -domain on otettu käyttöön jo vuonna 1997 ja sitä ylläpitää  brittiläinen  Internet Computer Bureau  (ICB) . Kyseessä on niin kutsuttu ylätason domain.      Ensimmäinen rekisteröinti tehtiin vuonna 1998, kun Levi Strauss & Co. rekisteröi yritykselleen levi.io- domainin .  . io -päätteiset  domainit  ovat nostaneet suosiotaan  etenkin viime vuosina, mutta tarkkaa tietoa sen rekisteröintimääristä ei ole saatavilla.      Mihin  . io -domain  sopii?     . io -domain on erityisen suosittu teknologia-alalla, sillä  io -lyhenteen voidaan katsoa viittaavan input/output- yhdistelmään. . io-domainia  käyttävät esimerkik

.tk domain - ilmainen verkkotunnus

Haluaisitko  domainin  täysin ilmaiseksi?  . tk -domain on saatavilla täysin ilmaiseksi lähes kenen tahansa käyttöön, tosin  domainiin  liittyy muutamia ehtoja. Yleistä tietoa  . tk-domainista   . tk -domain on Tokelaun internet-maakoodi. Tokelaun saari on Uuteen-Seelantiin kuuluva itse hallintoalue. Domain-pääte on siis verrattavissa  esimerkiksi  Ahvenanmaan .ax-päätteeseen. Kyseessä on ylätason domain, joten sitä säätelee ICANN ( Internet Corporation for  Assigned   Names  and  Numbers ).      . tk -domain on esitelty jo vuonna 1997, mutta sen laajamittainen käyttö sai alkunsa vasta vuonna 2001.  Vuonna 2001 h ollantilainen yrittäjä  Joost   Zuurbier  ehdotti ideaa, jossa . tk -domain päätteen rekisteröinnistä tehtäisiin ilmaista.  Paikallisen yhteisön hyväksyttyä idea, meni vielä viisi vuotta ennen kuin ICANN oli vakuuttunut.  Pääasiassa oli kyse siitä, että ICANN halusi varmistaa, ettei paikallista yhteisöä harjaan johdettu ulkomaalaisen toimesta.      Nykyään kyseessä on kaikista